Oysterduinen
Omgeving Oysterduinen
  • Aan de Oosterschelde
  • Nabij Goes en Middelburg
  • In hét mossel- en oesterdorp van Zeeland

Ontdek het mooiste van Zeeland

Zeeland ademt zee en strand. Ervaar het beste van Zeeland tijdens een vakantie bij Oysterduinen, gelegen in het hart van hét mossel- en oesterdorp Yerseke. Laat je verrassen door de authentieke smaken van verse oesters en mosselen, rechtstreeks uit de Zeeuwse wateren. Verken de idyllische omgeving en geniet van adembenemende uitzichten over de Oosterschelde. Of je nu ontspanning zoekt aan het strand, wilt genieten van Zeeuwse gastvrijheid in sfeervolle plaatsen of gewoonweg wilt onthaasten te midden van de prachtige natuur, Yerseke en Oysterduinen bieden voor ieder wat wils.

Waar gaan jullie als eerste naartoe?

Grootste mosselveiling van Europa

In Yerseke vind je de grootste mosselveiling van Europa. Vanaf de 16e eeuw staat deze regio bekend om de grote mosselindustrie. De veiling is ondertussen uitgegroeid tot een internationale marktplaats en is een ware toeristische trekpleister. U kunt de veiling bezoeken en getuige zijn van het handelproces. 

Meer

De Prinses Beatrixhaven

De Prinses Beatrixhaven is de jachthaven - passantenhaven van Yerseke. Deze haven heeft 140 meter aanmeergelegenheid en biedt ligplaats aan ongeveer 100 jachten. Ook vindt u hier het clubhuis van Watersportvereniging Yerseke waar u van harte welkom bent voor een kopje koffie.

Meer

Nationaal park Oosterschelde

Dit prachtige watergebied kent een rijk vogelleven, bijzonder onderwaterlandschap en prachtige fiets- en wandelroutes. Een bezoekje kan niet ontbreken.
Meer

Historisch museum De Bevelanden

Waan je terug in de tijd. Gevestigd in een klooster tonen deze exposities je, naast de vaste exposities, de ontwikkeling van oude klederdracht.
Meer

Terra Maris | Museum voor natuur en landschap

Een kijkje achter de schermen van het zeeaquarium, samen met de gids spieden en speuren naar reeën en damherten of feestelijke vogeltaartjes maken in de keuken. Terra Maris organiseert het hele jaar door leuke activiteiten en is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Ontdek alles over planten, bloemen, vogels en andere dieren. 

Meer

Tropical Zoo

Ontdek exotische vlinders en schattige aapjes in de Tropical Zoo. Na een spannende tocht in de fossielenmijn sta je ineens tussen de gigantische dino's. De Tyrannosaurus rex is van dicht bij toch best wel indrukwekkend. Bekijk ze van dichtbij en beleef een spannende dag.

Meer

Klok'uus | Alles op 1 locatie in Zeeland

Gekroond tot ‘Leukste uitje van Zeeland 2021’! Lasergamen, Boerengolf of Archery Tag. Daag elkaar uit of laat de kids lekker spelen in de grootste speeltuin van Zeeland. Op deze prachtige locatie geniet je ook nog van een lekker hapje en drankje. 

Meer

Of bezoek een van de steden in de omgeving:

Goes

Ontdek de historische binnenstad van Goes, een vroegere vestingstad. Bezoek de eeuwenoude kerk en het Marktplein of struin door de gezellige winkelstraatjes.

Meer

Middelburg

Een stad vol historische monumenten. De ooit belangrijke rol van de VOC is nog goed terug te zien in het straatbeeld. Maar inmiddels zijn er vele terrasjes en leuke winkels.

Meer